26 February 2014

How To Burn A Materialistic Woman Like A Sir.

What will you do when come across with a girl or woman who openly stated that all she wanted in a man is the wealth that the man have? Well, this one was taken from one of a famous forum and yes, it was hillarious. Happy reading.


I’m going to be honest of what I’m going to say here. I’m 25 this year. I’m very pretty, have style and good taste. I wish to marry a guy with $500k annual salary or above. You might say that I’m greedy, but an annual salary of $1M is considered only as middle class in New York.

My requirement is not high. Is there anyone in this forum who has an income of $500k annual salary? Are you all married? I wanted to ask: what should I do to marry rich persons like you?

Among those I’ve dated, the richest is $250k annual income, and it seems that this is my upper limit.
If someone is going to move into high cost residential area on the west of New York City Garden(?), $250k annual income is not enough.

I’m here humbly to ask a few questions:

1) Where do most rich bachelors hang out? (Please list down the names and addresses of bars, restaurant, gym)
2) Which age group should I target?
3) Why most wives of the riches are only average-looking? I’ve met a few girls who don’t have looks and are not interesting, but they are able to marry rich guys.
4) How do you decide who can be your wife, and who can only be your girlfriend? (my target now is to get married)
Ms. Pretty


A philosophical reply from CEO of J.P. Morgan below:


Dear Ms. Pretty,
I have read your post with great interest. Guess there are lots of girls out there who have similar questions like yours. Please allow me to analyse your situation as a professional investor.
My annual income is more than $500k, which meets your requirement, so I hope everyone believes that I’m not wasting time here.
From the standpoint of a business person, it is a bad decision to marry you. The answer is very simple, so let me explain.

Put the details aside, what you’re trying to do is an exchange of “beauty" and “money" : Person A provides beauty, and Person B pays for it, fair and square.
However, there’s a deadly problem here, your beauty will fade, but my money will not be gone without any good reason. The fact is, my income might increase from year to year, but you can’t be prettier year after year.

Hence from the viewpoint of economics, I am an appreciation asset, and you are a depreciation asset. It’s not just normal depreciation, but exponential depreciation. If that is your only asset, your value will be much worse 10 years later.

By the terms we use in Wall Street, every trading has a position, dating with you is also a “trading position".
If the trade value dropped we will sell it and it is not a good idea to keep it for long term - same goes with the marriage that you wanted. It might be cruel to say this, but in order to make a wiser decision any assets with great depreciation value will be sold or “leased".

Anyone with over $500k annual income is not a fool; we would only date you, but will not marry you. I would advice that you forget looking for any clues to marry a rich guy. And by the way, you could make yourself to become a rich person with $500k annual income.This has better chance than finding a rich fool.

Hope this reply helps.

signed,
J.P. Morgan CEO

Source: Wetindeyng

17 February 2014

Cara Nak Naikkan LIKE Fanpage Facebook secara PERCUMA. Seriously FREE Bro & Sis!!


Salam sejahtera semua. Bagi aku, dalam dunia blogging atau apa jua pekerjaan yang kita buat, tak salah kalau kita berkongsi ilmu. Sesungguhnya berkongsi itu satu amalan yang mulia. Jadi, hari ni aku nak berkongsi dengan anda semua macam mana nak naikkan LIKE pada fanpage Facebook atau views di Youtube dan sebagainya. Dan moga perkongsian ilmu ni, dapat manfaatkan anda dalam mencari solusi macam mana nak naikkan 'populariti' page anda buat tu secara percuma. So, ikuti langkah-langkah yang aku berikan ini. Inshallah... page anda akan boom!

Tapi jangan lupa juga, SHARE entry ni kepada semua. Kita boleh berkongsi-kongsi lagi nanti. LIKE juga fanpage The Kufazuke Show ok!


First of all, kita akan menggunakan Addmefast dalam proses ini.

So, klik LINK INI dan register akaun anda.

Jangan risau. Ia free saja. Tak perlu keluarkan satu sen pun. Macam Facebook. Huhu.

Ok sudah? Sekarang ni login macam biasa. Gunakan username dan password yang anda register tadi. Dan anda akan nampak seperti gambar di bawah.


So, by now anda sudah pun dapat 50 point sebagai 'hadiah' register kepada Addmefast. So, let me explain about kegunaan points dalam Addmefast ni. Points ini adalah currency yang akan digunakan dalam exchange kepada LIKE, Follow, View dan sebagainya. Ia ibarat duit dalam hal ini.

So, sekarang apa kata anda letak fanpage anda. Klik saja pada "Add Site/Page" tu.


Dan the next windownya, anda akan disuruh untuk meletakkan details page anda yang ingin anda naikkan LIKE itu seperti,

- Type
(Letak Facebook Likes)

- Country 
(Kalau anda nak spesifikkan negara mana yang anda nak target, boleh uncheck worldwide tu dan check mana-mana negara yang anda nak)

- Title 
(Letaklah nama page anda supaya senang orang kenali)

- Site/Page URL
(Di ruangan ni anda kena letakkan valid URL fanpage anda. Kalau tak nanti orang tak dapat nak jenguk)

- Total Clicks
(Total Clicks ni untuk anda tentukan sebanyak mana anda nak page anda itu di LIKE kan)

- Daily Clicks
(Untuk Daily Clicks pula untuk tentukan berapa banyak LIKE yang anda limitkan untuk sehari)

- CPC
(Seperti duit, anda tentukan berapa banyak point yang anda ingin berikan kepada pelawat yang memberikan anda LIKE mereka)

Bila anda dah isi semua tempat kosong, form anda akan kelihatan seperti gambar di bawah ini. Ini gambar contoh saya punya page ok. Tak semestinya sama macam anda. Bila dah settle, klik "Save Changes".


Selepas anda klik saja "Save Changes" tu, anda akan dapati ia akan keluar macam gambar di bawah ni.


So by this time, hujan LIKES akan segera dicapai oleh page anda. Tapi anda ada beberapa perkara yang anda KENA ambil tahu tentang ni. LIKES-LIKES tersebut takkan datang jika Points anda 0.

Seperti yang telah saya bagitahu tadi, Points merupakan matawang anda. CPC itu adalah kadar yang anda ingin berikan kepada orang yang like page anda tu. Andai kata anda letak 9, maka 9 point la orang yang like page anda dapat. Kalau anda letak 10, maka 10 point la yang mereka dapat.

Dan point-point tu akan ditolak daripada jumlah keseluruhan point yang anda ada tu. So, by right, point yang anda ada sekarang ni 50. Jadi, kalau CPC anda letak 10, maka cuma 5 like saja yang anda boleh perolehi daripada audience.

Aih.. sikit betul kan?

Jadi, apa kata sekarang, kita naikkan point anda kasi mantap ok? So jom..

Ada dua cara sebenarnya. Cara yang pertama, jenis berbayar. Aku pasti semua pembaca pun sama macam aku ni takkan pilih option ni. So, kita pergi ke kaedah nombor 2.

Haa.. nampak tak di ruang sebelah kiri tu ada tunjuk "Free Points" dan banyak listnya tu?


Haa.. klik pada "Facebook Likes" tu. Dan anda akan dipaparkan dengan skrin sebegini.


Nampak tak dia tulis, "You will get 7 points for Liking"? Haa.. itu maknanya, orang yang letakkan page tu yang suruh anda like tu letak CPC dia 7. Bila anda like je nanti, anda akan dapat 7 point. Lain orang, lain CPC nya, so anda akan dapat pelbagai jenis point nanti. Ada yang letak 8 point. Ada yang letak 9 point. Dan ada jugak yang sangat bermurah hati bagi 10 point.

So, apa bezanya CPC yang diletakkan ni?

Bezanya adalah seperti jualan lelong. Di mana bida paling tinggi menang. Haa... begitu juga dalam hal ni. Orang yang letak CPC tinggi, akan dapati page mereka lebih kerap dipaparkan kepada audience bagi mereka like. So, senang cerita, lagi tinggi CPC anda letak, makin kencang dan deras la page anda akan di Like.

Ok.. berbalik kepada cara nak naikkan point tadi. Anda hanya perlu tekan "Like" itu dan satu pop up akan keluar. Pop up tu adalah page orang lain yang menawarkan point kepada jika anda like. So, no worries just like je page tersebut. Dan tunggu selama 10-13 saat, tutup windows tersebut.

Nota: Jika anda tutup windows terlalu cepat, anda tidak dapat point tersebut. Jika anda tidak like, anda juga tidak akan dapat point tersebut. Dan jika anda tidak menutup windows tersebut, anda tidak akan dapat point. So, simple to say, anda perlu like, lepak dalam 10-15 saat, lepas tu tutup. Tu je. Simple kan?



Dan lepas tu anda akan dapat notification yang point sudah un dimasukkan ke dalam akaun anda. Dan anda boleh la check berapa banyak point anda dapat di bahagian atas tu. So, gunakan lah points tu sebaik mungkin ye. Macam gambarajah ni sebagai contoh je... aku klik-klik sampai dapat point banyak ni. Hebat tak?


So.. begitulah ye kisah nya. Perasan tak dari awal hingga kini dalam entry ni aku tak sentuh langsung pasal anda kena keluarkan duit. Takde kan? Ye.. ia absolutely FREE. So, aku harap sangat anda semua akan cuba ni untuk naikkan Like page anda.

Bila page anda tinggi Like, target market anda akan tinggi juga. Maka, Inshallah kalau anda jual barang, kadar kenaikkan sales juga akan berlaku.

Sebenarnya page ni bukan sahaja untuk naikkan Like fanpage Facebook, malah andai anda nak naikkan views pada video anda di Youtube, naikkan follower di Twitter, naikkan like pada post anda di Facebook atau even nak dapatkan follower untuk Instagram pun boleh gunakan Addmefast ni. Pandai-pandailah anda semua godek-godek ok.

So, jangan miss out.

DAFTAR [KLIK] di sini, dan ikuti je satu-satu langkah yang aku terangkan tadi.

Haa... penat aku menulis entry ni... harap korang semua, LIKE la juga ye fanpage The Kufazuke Show [KLIK] dan inshallah kalau ada tips yang menarik lagi, aku akan kongsikan juga bersama korang semua lagi. So, jangan lupa juga share kan entry ni bersama rakan-rakan yang lain. Semoga kita semua dapat manfaat yang sama. Berkongsi tu kan amalan yang mulia... huhu..

Salam!

14 February 2014

Faedah Blogging dan Kenapa Anda Kena Start Blogging!


Aku merupakan seorang yang gemar membaca. Suatu ketika dahulu, ketika internet bukanlah sesuatu keperluan, aku banyak mentelaah buku-buku. Dari buku novel, komik, general knowledge hingga ke buku-buku isu berat. Sebab aku berpendapat yang lebih banyak kita membaca, maka semakin kita dipenuhi dengan ilmu pengetahuan. Dan ilmu pengetahuanlah yang membezakan kita antara orang bijak dan orang...'kurang' bijak. So, dengan hobi membaca tersebut maka terlahir rasa hati untuk berblogging. Sebab bila kita mempunyai imaginasi atau sesuatu untuk diperkatakan, keinginan untuk menulis tu ada.

Dan of course, ramai yang mencemuh aku pada mulanya kenapa perlu berblogging. Apa faedahnya? Sekadar buang masa saja? Hmm.. Ni aku nak sembang apa dia faedah berblogging ni dan kenapa korang yang belum start, kena berblogging jugak.

1. Berblogging Membantu Sebarkan Suara Anda.
Iye, ramai yang cakap sekarang ni banyak lagi media sosial yang boleh menyebarkan suara kita seperti Facebook, Twitter dan sebagainya. Tapi, korang perasan tak, kebanyakkan share-share post yang korang nampak kat facebook tu semuanya akan direct kepada blog orang? Yup... itulah dia kuasa blog dalam menyebarkan suara korang. Malah the best is, dengan blogging ni, korang ada platform tersendiri dalam penyampaian. Suka hatilah korang nak design blog macam mana ke, nak letak nama macam mana ke atau apa jua yang korang nakkan. Ia adalah suatu kebebasan.

2. Perkongsian Sumber Maklumat.
Ramai yang beranggap bahawa blogging ni untuk orang tulis pasal diari la, hal ehwal semasa la dan even hal-hal yang tidak sepatutnya. Tapi tahukah anda, terdapat pelajar-pelajar di luar sana yang menjadikan blog ini suatu tempat mereka dapat berkongsi maklumat macam perpustakaan. Sumber ilmu ini dapat dikongsikan kepada serata pelajar di universiti dan juga kolej serta sekolah-sekolah. Ia boleh dijadikan sebagai portal maklumat.

3. Berblogging Untuk Jalankan Bisnes.
Jika korang seorang peniaga, mari saya tanyakan satu soalan. Bagaimana korang dapat motivasikan pelanggan untuk membeli produk korang tu? Ye, melalui blog, korang bukan sahaja dapat explain mengenai produk yang korang jualkan, malah dapat berinteraksi dengan lebih lanjut bersama mereka. Ini secara tidak langsung dapat menjadi potential customer tu menjadi pelanggan tetap. Selain itu, korang juga boleh menjadi blog korang ni sebagai medium untuk memberi pengumuman kepada pelanggan serta melebarkan lagi sayap peniagaan korang tu ke pasaran yang lebih meluas.

4. Menimba Ilmu Pengetahuan.
Untuk para blogger, kadang-kala mereka akan pergi ke extra mile tu untuk mencari berita atau isu untuk dikupaskan. Mereka akan lebih banyak membaca dan explore maklumat-maklumat berkaitan. Ini secara tidak langsung akan menambahkan lagi ilmu pengetahuan dan perkongsian pendapat dapat dilakukan.

5. Mencipta Dunia Tersendiri.
Ramai blogger di luar sana gemar untuk menulis diari di blog mereka dan mengajak para pembaca untuk masuk ke dunia mereka. So, dengan ini maka dapat mengajak orang di luar sana untuk lebih mengenali diri mereka. Ada yang mempunyai idea namun tidak berupaya untuk ketengahkan. Tapi dengan blog, penyampai idea mereka dapat dilakukan. Sama juga dengan orang berpangkat besar seperti ahli politik menggunakan blog sebagai medium dapat membawa pembaca ke dunia mereka dan memberi info-info yang dapat meraih sokongan masyarakat terhadap mereka.

6. Buat Duit Dengan Blog
Tidak ramai orang di luar sana yang mengetahui bahawa terdapat pelbagai cara untuk buat duit dengan blog ini. Malah terdapat ramai orang yang tinggalkan kerja-kerja 9pagi - 6 petang mereka semata-mata nak fokus terhadap blog kerana mereka boleh dapat 4 - 5 angka duit sebulan menerusi blog. Jika korang tidak tau akan hal ni, maka korang sedang miss out sesuatu.

So, aku harap dengan sedikit sebanyak info yang aku bagi ni, korang boleh realise betapa bestnya berblogging. Terdapt pelbagai faedah jika korang berblogging sebenarnya. Jika ada orang yang menentang hasrat korang untuk menulis sesuatu, maka jangan dihiraukan mereka. Jom berblogging! Mari mencipta dunia tersendiri!

THE KUFAZUKE SHOW VLOG [KLIK]













12 February 2014

Kesian... Mesti Diorang Nak Balik Secepat Mungkin. Sochi-bye!


Ia merupakan antara pertandingan berprestij yang bertaraf antarabangsa. Malah, bagi penggemar sukan "sejuk" pastinya ternanti-nantikan kejohanan ini. Ye... pertandingan yang aku maksudkan ialah "Winter Olympics". Bagi orang-orang di negara tak kena salji, memanglah tak pandang Olympic ini. Tetapi bagi negara-negara sejuk, it's a big deal. Dan ia sedang berlangsung sekarang ni pun.

Jadi, dari segi persiapan, venue, kelengkapan dan sebagainya perlulah diambilkira oleh penganjur atau senang dikenali sebagai tuan rumah. Maunya tak, satu dunia menyaksikan pertandingan ini. Semuanya perlulah teratur bagi membuatkan para peserta, wartawan. media berasa selesa untuk buat coverage kejohanan ini. Namun... itu tidak terjadi terhadap pertandingan kali ni.

Di Sochi sekarang ni, keadaan kucar kacir. Terdapat pelbagai report yang merungut layanan buruk mereka terima semasa berada di sana. Kalau nak diikutkan, pembukaan Sochi 2014 kali ni sangat meriah dan dengan gilang gemilang. Tak nampak mana-mana flaws. Tapi... yang kita tak nampak adalah perkampungan sukan mereka.

Terdapat pelbagai gambar-gambar yang dimuat-naik dalam instagram dan facebook oleh peserta serta media yang mengatakan persediaan Sochi amat menyedihkan. Ada komplen bilik dalam keadaan tidak siap. Tandas yang pelik. Bekalan air bersih pun tidak ada dan banyak lagi la. Perhatikan gambar-gambar yang aku sediakan ni. Diambil dari serata internet.








Come on la. Ini adalah kejohanan taraf antarabangsa. Buat apa melobi untuk dapatkan rights anjurkan kejohanan ni kalau servis macam rumah pelacuran je yang mampu diberi? Nampak sangat jurang perbezaan kelas dan mentaliti orang-orang Russia. Ibarat macam tak nak bagi orang datang je. Dan of course...ini sungguh memalukan.

Adakah ini semua bukti betapa tingginya korupsi di Russia? Ye la kan, negara tu bukannya negara miskin. Malah kekuatan pertahanan mereka pun memang sudah diketahui dahsyatnya. Takkan pump duit kat situ je? Haishh... nanti pertengahan tahun ni World Cup 2014 di Brazil pulak.

Negara yang terkenal juga dengan drug cartel mereka.. Macam mana la agaknya pemain-pemain akan dapat di sana ye? Kalau seteruk ni jugak, sudah pasti pihak FIFA akan pertimbangkan lagi anjuran yang akan datang.

Aku harap sangat kalau Malaysia anjurkan apa-apa kejohanan peringkat antarabangsa macam ni, janganlah buat malu macam ni. Ingat Komanwel 98 KL? Haa... jom repeat the history!

10 February 2014

TKS#5 Hiking Trip Bukit Tabur

JOM SAKSIKAN VIDEO PENDAKIAN INI! (KLIK)

Yeah... hai semua. Wow. Baru-baru ni aku dan isteri serta adik aku bersama rakannya panjat Bukit Tabur yang terletak di Hulu Kelang. Pergh.. memang terbaiklah. Sebelum naik tu, aku pernah terdengar yang bukit ni agak mencabar sebab banyak batu-batu serta tebing-tebing yang curam. Bukan setakat tu saja, banyak jugak kes yang aku dengar, hiker yang terjatuh la, cedera dan tak kurang juga ada kes kematian yang terjadi.

Walaubagaimana pun, perkara-perkara sebegini tidak mematahkan semangat kami untuk daki bukit itu dan menikmati keindahan alam semula jadi yang cukup permai di atas sana. Dan maybe akan ada lagi trip-trip sebegini yang akan aku buat di masa hadapan. So, kepada anda di luar sana yang nak tengok trip kami di Bukit Tabur, boleh lihatnya di channel The Kufazuke Show Vlog (TKSV) di Youtube dan SUBSCRIBE channel tersebut ye.

Dan dah alang-alang, LIKE sekali page The Kufazuke Show di Facebook, ya! Terima kasih!

Jom.. KLIK SINI untuk melihat video tersebut!

05 February 2014

Seriously? Nurse Kerajaan Macam Pelacur?

MAKIAN YANG TIDAK PAKAI OTAK. [KLIK] 

Benda ni actually dah menjadi sesuatu yang hangat diperkatakan tak lama dahulu. Aku ternampak pelbagai reaksi dan komen yang bersangkut-paut dengan statement pedas lagi hangat mengenai hal ni. Ada yang bagi komen yang positif dan sudah pastinya ramai juga yang negatif.

Well, pada pendapat aku, kita berhak nak cakap atau nak ekspresi apa saja yang kita inginkan. Hak kita untuk meluahkan perasaan. Tetapi agak-agak la. Apa yang kita cakap, cara kita berhujah, cara kita terangkan, semuanya mencerminkan diri kita. Bagi kes ni, aku pasti beliau sememangnya menerima layanan yang buruk di hospital atau klinik kerajaan. Fine. Aku tak nafi.

In fact, terdapat banyak kes yang orang ramai tak puas hati apabila berkunjung ke institusi kesihatan kerajaan ni. Layanan kasar, lembab buat kerja, susah dapatkan doktor dan sebagainya. Dan sememangnya instituisi kesihatan swasta jauh lebih baik berbanding kerajaan. Maunya tidak. Orang bayar beribu-ribu ringgit untuk dapatkan rawatan, kalau bagi servis macam taik, memang cepat la mereka bungkus.

Lain pulak dengan kerajaan. Orang nak masuk sana just bayar RM1 je untuk daftar masuk. Yang lain, kerajaan yang tanggung. So, memanglah beribu-ribu orang pergi ke sana. Hence, servis yang orang panggil 'lembap' tu. Tapi still, itu tidak menghalalkan buruk peribadi para penjawat di sana. Layanan mestilah diiringi senyuman juga. It's common sense. Kalau timbul isu penat lah, tak cukup rehat lah, tak semestinya ditempiaskan kepada pesakit. Kerja mereka adalah untuk menyihatkan orang yang sakit. Bukan menambahkan sakit mereka. Takde sangkut paut antara penat dan berkasar ok. Orang penat still boleh bercakap lembut dan senyum.

Bagi tuan punya status yang memaki nurse-nurse kerajaan sebagai murahan dan taraf pelacur ni pulak, satu je aku boleh komen iaitu: Pergi sekolah balik!

Cara dia bercakap tu seolah-olah tak pergi sekolah pulak dan tidak tahu betapa murninya kerja menyelamatkan nyawa orang ni. Terdapat ramai nurse dan doktor berkualiti kat luar sana. Takkan sebab seorang dua yang dia jumpa, terus judge keseluruhan? Dah kalau tak suka tu, pergi je lah swasta. Atau takde duit nak pergi sana? Cakap je lebih.

Maybe juga, bagi aku, beliau ni jenis prev. Ye la kan, macam mana dia tau servis seorang pelacur murahan kalau tak pernah berpengalaman melanggan sekor dua? Dan bila dah sanggap, semua perempuan dia nampak bogel. Tu pasal nurse-nurse tu dia terbayangkan pelacur kot. Hasishh ntah la.

Apa-apa pun, terdapat channel dan cara untuk meluahkan rasa tidak puas hati. Bukan di Facebook ye. Tengok sekarang ni, semua orang dah panggil dia ni sebagai sakai. Tak pakai otak bila bercakap. Pergilah jumpa direct management dan luahkan rasa tidak puas hati tu untuk tindakan lanjut. Kan lebih matang dan proffesional.

Kerja doktor dan nurse adalah kerja yang halal lagi suci. Cuma kadang-kala attitude sesetengah pihak tu yang mencemarkan kesucian pekerjaan ini. Biasalah... kita semua manusia.




04 February 2014

[MESTI TONTON!] Video Budak Suka Sangat Ponteng Sekolah

JANGAN PONTENG SEKOLAH! [KLIK]

Haa... aku suka sangat dengan video yang disediakan kali ni. Bukan apa, nak diikutkan banyak cara untuk kita motivate murid-murid supaya tidak ponteng kelas. Boleh buat ceramah, buat poster, banner dan sebagainya. Tapi lain pulak dalam video ni.

Kalau aku seorang murid sekolah dan tengok video ni, mau jugak aku tercirit dan berfikir 3-4 kali sebelum nak memonteng sekolah. So, apa kata anda pula saksikan video di bawah ni. Mana tau boleh menginsafkan ke. Saksikan dengan hati yang sangat tenang.

Bagi aku, pengiklanan ini sangat cool dan berjaya! Anda semua pasti tidak sangka.

video

Let's Interact!

me>