10 February 2011

Show: The "Real and Pure" Naked Chef

Hai semua....
pernah dengar nama "Flora Cheung"? Hm.. Maybe korang jarang dengar sebab beliau ni "adult actress" dalam pelbagai show di Hong Kong... haha.. (aku rasa mesti jgak ada yang tau ni... *curious*)


Para lelaki secara general nya memang agak mengemarkan benda-benda yang simple dan mudah. Kalau boleh, even baju pun malas nak gosok dan nak buat facial ke dan sebagainya. Begitu juga dengan memasak.... memang kerja yang melecehkan... 

So, sebuah produksi adult channel di Hong Kong (Ice/Fire Channel) telah mendapat ilham untuk menerbitkan cooking show di mana akan dapat menarik minat lelaki untuk masuk ke dapur dan memasak. Ye, mereka akan menggunakan aktres berusia 26 tahun ini untuk menjadi host dalam keadaan berbogel dan hanya memakai apron transparent. Siri pertama rancangan masakan ini kemungkinan akan ditayangkan pada hujung bulan ini (di Hong Kong ye..). 

Cheung, yang mengakui bahawa tidak ada pengalaman dalam bidang masakan, begitu teruja apabila diberi kepercayaan untuk menjadi hos.

"I have always love cooking and I thought I should share the enjoyment with more people", beritahu Cheung kepada China Morning Post.






"It covers pretty much everything but hides nothing", jawab Cheung apabila diajukan soalan mengenai apron yang dipakainya.

Idea menerbitkan program ini datang daripada Jesse Au King-wai, yang membawa program yang menayangkan pembaca berita bogel pada tahun 2004. Program tersebut memperkenalkan Chan Long yang berusia 18 tahun ketika itu membaca berita dan mula berbogel sedikit demi sedikit sehingga beliau telanjang bulat.

"The guys really liked naked news. So I thought maybe they will go for nude cooking", jelas Jesse Au.

Di dalam siri pertama rancangan ini, Cheung akan menyediakan dua hidangan kegemaran beliau iaitu "Fried vermicelli with shredded beef and assorted vegetables" dan "Ox tongue in a red-wine sauce".

“There are many ethnic cuisines around the world,” jelas Jesse. 

“This could be an endless series if it proves popular.”





Ps: Memang sah-sah program ini tak akan ada di Malaysia. Tak pasti samaada orang akan tengok untuk belajar memasak atau sekadar cuci mata sahaja.. :)





Post a Comment

Let's Interact!

me>