22 June 2014

SURAT KEPADA IBU MUHAMMAD FIRDAUS (ADIK OKU) YANG DIJUMPAI DALAM KEADAAN IBARAT MAYAT HIDUP.


Lies lies lies...

Actually aku sedih sangat dengan penemuan adik Muhammad Firdaus OKU yang dijumpai dalam keadaan sangat menyedihkan kerana dikurung dalam satu bilik sehingga kurus nampak tulang. Dah macam mayat hidup si ibu lakukan kepadanya.

What the hell is this?

Si ibu pulak cakap, beliau orang susah dan terpaksa menanggung seorang lagi anak yang berusia 7 tahun. Beliau jugak cakap yang orang lain tak patut judge kerana tak tahu kesempitan yang dialami oleh beliau.

Well.. all I can say is... FUCK YOU and your BULLSHIT!

Ramai lagi orang susah di luar sana yang hidup daif tapi mampu untuk menjaga anak mereka. Kalau dah dasar kejam tu kejam jugak lah! Maybe betul, kita takleh nak judge sebab tak tau cerita sebenar. Guess what, whatever it is, kesemua alasan tu tak boleh diambil pakai.

First ko cakap ko susah. Tapi anak yang 7 tahun tu ko boleh tampung. Kenapa tak kepada anak OKU ko? Sebab dia OKU? Takkan sedikit makanan dan pakaian yang elok ko tak boleh nak bagi? Budak tu dijumpai dalam keadaan sudah ditinggal lama! Baju koyak rabak macam 5 tahun tak tukar! Rambut panjang dan kusut masai macam pengemis! Ko gelarkan diri ko sebagai ibu?

2nd, ko tak pernah ke dengar badan kebajikan? Mereka sanggup menolong jaga budak tu kalau ko tu tak mampu. Jangan cakap ko tak sanggup berjauhan daripada anak ko kalau bagi kepada badan tu sebab bila budak tu bersama ko, nak mati dah budak tu ko buat!

Ko tak sedar ke ramai suami isteri kat luar tu yang beria usaha sana sini, makan ubat tu ni, buat treatment segala macam semata-mata nak dapatkan anak? Ko pulak dah ada anak ko buat macam binatang. Woii... binatang pun tau jaga anak la. Atau ko memang malu dapat anak OKU dan ko decide nak bunuh dia perlahan-lahan?

Lepas tu dapat pulak spekulasi ko ada facebook, dan gambar ko bukan main jelita siap tudung liplap lagi. Aku tak tau samaada tu memang facebok ko ke tak, tapi andai betul, KEPALA BANA ko! Main Facebook boleh tapi bagi anak makan tak boleh. Buto!

Satu je benda aku boleh cakapkan kat ko wahai si ibu durjana, ko tak layak jadik seorang ibu. Ko sia-siakan anugerah Allah bagi dan ko pecah amanah-Nya.

Semoga Allah ampunkan ko.

FUCK YOU...
Post a Comment

Let's Interact!

me>