30 May 2014

Pelacur Halal Untuk Muslim


Salah satu jenis perkahwinan yang menarik terdapat dalam fahaman Syiah adalah:

Perkahwinan Muta'ah.

Perkahwinan ini adalah perkahwinan kontrak di mana pasangan yang berkahwin diikat menerusi hitam putih. Durasi perkahwinan adalah berdasarkan persetujuan yang dibuat sebelum kahwin... Boleh jadi, setahun, sebulan ataupun sehari!

Perkahwinan ini jelas dibuat sebenarnya untuk "menghalalkan" seks. Bukan perkahwinan yang berdasarkan cinta. Bukan berdasarkan kasih sayang. Dan yang lebih penting, bukan untuk menyambung warisan keluarga. Perkahwinan ini boleh disambung kembali jika mahu selepas habis kontrak dan sudah tentu terdapat kos-kos pembayaran akan terlibat. Seperti suami membayar wang kepada isteri untuk terus bersama. Wait.... bukan ke sebijik macam pelacuran??

Ini adalah sesuatu yang diolah oleh manusia.

Manusia tidak akan sesekali perfect. Tidak akan. Oleh sebab itu, hukum manusia, boleh dieksploitasikan.

Seperti yang berlaku di Amsterdam ketika ini. Di sana mereka sememangnya legalize industri perlacuran. Dan the best thing is, kini mereka mempunyai PELACUR HALAL UNTUK MUSLIM.

Terdapat sebuah bar dinamakan Hot Crescent yang dimiliki oleh J.Swick menawarkan pelacur halal untuk muslim. Sebelum membuka offer ini, beliau telah meminta nasihat daripada seorang imam fahaman Syiah mengenai requirement untuk seseorang pelacur itu menjadi halal kepada muslim.

Hasil daripada perbincangan, imam itu membuat kesimpulan bahawa seseorang pelacur itu perlulah solat 5 kali sehari semalam dan jaga tatatertib semasa melakukan seks seperti dalam ajaran Islam (tidak boleh meliwat, telan najis dan sebagainya).

J.Swick berkata, pelacur mereka akan menjalani rutin medical check-up 2 bulan sekali dan dengan adanya tawaran sebegini, para muslim dapat memuaskan "naluri seks" mereka tanpa rasa bersalah.

So now tell me... Di mana letaknya harga diri wanita dalam fahaman Syiah? Tell me your opinion in the comment section below.

#syukurtobesunnah!

sumber: Albawaba

1 comment:

HiDDeN pRecIoUs said...

palotak dia...sesuka suki je menghalalkan yg haram..cit

Let's Interact!

me>