15 May 2013

Let The Kpoopers Riot Begin!

Trend Kpop yang melanda negara kita kini semakin merunsingkan. Well, at least kepada aku. Ia ibarat macam orang kita ni tiada langsung sifat kebanggaan menjadi diri sendiri sehingga apa saja yang keluar dari negara luar, dijadikan trend dan mengagung-agungkannya.

So, tibalah ke satu ketika dalam orang tengah sibuk-sibuk menjalani kehidupan seperti biasa selepas pilihanraya umum, datanglah satu post macam ni di facebook yang menjadi viral.


Wow... just wow...


So, oleh itu... aku berpendapat agar pihak kerajaan cancelkan semua konsert Kpop.

Betul.. serius ni.
Aku teringin nak tengok rusuhan kpopers ni. Nak tengok sebesar mana crowdnya serta tahap violentnya.

Bukan apa, aku terbayangkan orang-orang Malaysia yang bajet korea (tapi sepatah haram bahasa korea pun tak tau ni), datang buat demo dengan pakaian ala Korean. Perempuan pakai fesyen ala Korean, dan yang lelaki stok muka cantik-cantik.

Sambil berarak nyanyi lagu Gangnam Style ramai-ramai. Lepas tu, bila dah sampai depan rumah menteri atau bangunan kerajaan ke, semua tunjuk protes dengan buat gwiyomi beramai-ramai..

Tak ke indah tu? At least ada jugak sesuatu untuk masyarakat yang lain, tak kisah dalam parti mana-mana pun bersatu untuk ketawa bersama. Haa.. mana tau, cara camni je ke semua pihak boleh bersatu. Mesti best.

Bukan tu saja malah barulah boleh nampak tahap pemikiran generasi muda-mudi zaman sekarang.

Jom support Kpop banning for the sake of unity!


p/s: Mulai sekarang, aku akan menggelarkan Kpopers ni sebagai Kpoopers. Tak suka? Kill yourself.


Post a Comment

Let's Interact!

me>