28 January 2014

Serius??? Tak sangka betul! Memang Memeningkan.


Ok... entry kali ni lebih kepada memutar-belitkan minda kita sedikit. Ye la kan, asyik-asyik duk bersembang pasal hal semasa dan dunia je, why not kali ni kita memerah jus kepala kita sikit untuk memahami situasi sebenar dalam sesuatu kisah. Sebab kadang-kadang tu kita ni bila dapat berita je terus buat andaian tanpa memikirkan dan mengkaji cerita yang sebenar-benarnya.

So, apa kata anda semua baca sebuah kisah yang aku dapat di internet ini. Baca dan fahami dalam-dalam. Kepada mereka yang tidak berapa nak faham bahasa inggeris tu, bolehlah cuba Google Translate. Kalau tak faham jugak, cubalah tanya-tanya sesiapa yang dapat membantu. Kalau still tak dapat jugak, well.. tak dapek den nak nolong.


Kalau anda tidak nampak, boleh lah klik pada gambar ini untuk diperbesarkan. Kalau tak nampak jugak, carilah cermin mata anda tu ye.

Kisah di atas tu sebenarnya merujuk kepada satu situasi di mana seorang gelandangan ni cuba untuk membetulkan keadaan dengan kembali ke masa silam menggunakan time machine bagi memulihkan segalanya.

Terdapat beberapa karekter yang terdapat di dalam kisah di atas ini iaitu:

- Jane (Baby girl)
- Orang gelandangan (Drifter)
- Bartender

Haa.. kalau anda semua nak tau, part yang memeningkan kepala sebenarnya adalah,
mengetahui yang kesemua karekter dalam cerita ini merupakan orang yang sama sebenarnya. Kalau tak percaya, cuba baca balik berulang-ulang.

Hahaha!


Post a Comment

Let's Interact!

me>