04 July 2012

Mobocop : The Smartphone Anti-Theft Security Expert!


Aku pasti, di masa kini, kebanyakkan daripada kita ni mempunyai smartphone. Tak kira lah samaada Iphone, Blackberry, HTC dan sebagainya. Ia adalah kerana kemudahan dalam penyimpanan data penting di dalam phone tersebut disamping ia juga dapat "organize" perkara-perkara penting yang berlaku dalam kehidupan warga yang sibuk. Smartphone juga berupaya dalam membantu pengguna dalam mencari maklumat dan socialize dengan application-application yang ditawarkan untuk smartphone masing-masing.

Tapi, bagaimana jika smartphone anda hilang? Atau kena curi? 
Adakah anda cuma mampu bersedih dan pasrah terhadap kehilangan data-data penting anda itu? Risau tak kalau data-data penting anda tu akan disalahgunakan oleh pihak yang tidak bertanggungjawab? Dan sudah pasti anda mahukan smartphone anda kembali kan?


Jika anda berkata ya terhadap semua soalan di atas, kini anda tidak perlu menangis lagi kerana adanya applikasi Mobocop: Ultimate Mobile Security..

Application Mobocop ni sangat bagus untuk menjamin ketenteraman dan keselamatan smartphone anda. Application ini dibina merangkumi beberapa aspek iaitu:


STEALTH
Aplikasi ini tersembunyi atau hidden supaya, pencuri yang mengambil smartphone anda tidak tahu pun bahawa gadget anda tu dilengkapi dengan security yang tinggi. Therefore, pencuri itu tidak boleh disable kan security yang telah di-install dalam smartphone anda.









LOCK
Untuk applikasi ini, anda dikehendaki assign "trust number" dari phone kedua atau phone orang-orang yang anda boleh percaya sebagai "rescue" anda. So, bila smartphone anda dicuri, anda boleh menggunakan "rescue" phone tu untuk lock semua buku telefon, sms, video, imej dan fail lagu secara remote.













ALARM
Bila smartphone anda dicuri, secara remote menggunakan "rescue" phone, anda boleh activatekan alarm pada smartphone anda tu. Bila alarm itu diaktifkan, maka phone tersebut tidak lagi boleh diakses melainkan  memasuki kod laluan yang anda tentukan. "So what? Tanggal bateri, restart balik je la phone tu".. Sorry, even kalau bateri telah dipasang semula pun, setelah restart, alarm tu akan berbunyi secara automatik. Sure kelam kabut pencuri tu nak handle alarm yang kuat tu tanpa tau macam mana nak padamkan.







TRACK
Haa.. this is one of the best feature yang aku suka mengenai application ni. Apabila, smartphone dicuri dan anda tidak aktifkan penggera, anda akan mendapat sms laporan sama ada pencuri tu dah tukar sim card pada phone anda. Even segala jenis panggilan dan sms juga dibuat oleh pencuri itu juga akan dihantar satu copy kepada "rescue" phone anda tanpa pencuri itu sedari!






RETRIEVE
Dengan application ini, anda juga akan mendapat maklumat contact serta ID lokasi pengguna baru atau pencuri itu berada. Dan, contact-contact anda di dalam phone itu juga boleh didapatkan kembali! Best kan?











ERASE
Untuk ketenangan jiwa yang mendalam serta determination yang tinggi, dengan menggunkan rescue phone anda, anda boleh erase atau delete semua phonebook, sms dan data. Kira anda tidak perlu lagi risau jika phone anda jatuh ke tangan pencuri tu. Dia bukan boleh buat apa-apa pun!







Mobocop ini merupakan produk application yang dikeluarkan oleh syarikat Eknoworks Bina Maju Sdn Bhd. Ia juga merupakan satu-satunya produk terunggul yang menyediakan feature-feature yang telah dinyatakan di atas. Ramai pengguna telah menggunakan application ini dan mereka ternyata berpuas hati dengan sistem yang mereka dapati ini.

Ia boleh digunakan pada pelbagai OS seperti:

> Android 1.6 or later
> Tab: Android 2.1 or later
> Blackberry OS5.0 or later
> Symbian S60v3 and v5, Nokia Anna

See? Best kan? Ia sangat mudah dan secure. Anda tidak perlu risau lagi seandainya smartphone anda hilang dicuri lepas ni. Anda punyai full control of your smartphone, all data and files. Apa anda tunggu lagi? dapatkan ia sekarang... Sayangilah smartphone anda... kerana dalam dunia sekarang ni, apa-apa boleh berlaku jika data-data penting jatuh ke tangan yang salah.

Jika berminat, sila contact admin The Kufazuke Show untuk keterangan lanjut. Anda pasti tidak menyesal!!

p/s: Don't be the next victim.. It's time to take full control!







Post a Comment

Let's Interact!

me>