03 July 2012

Music Through The Day


Well, aku tak tau korang macam mana tapi aku salah seorang daripada mereka-mereka yang tak boleh hidup tanpa mendengar muzik. Sebab bagi aku muzik itu penggerak, atau sebagai suatu trigger dalam pemangkinan fizikal mahupun mental aku dalam suriviving seharian. That's why aku percaya kita harus mendengar good muzik so that kita boleh berkembang secara positif... bukan menjadi hamba kepada inception yang tidak relevan.

So, berikut merupakan muzik-muzik yang aku anggap terbaik untuk didengar seharian. (Sekurang-kurangnya lagu-lagu ni bagi aku mood, hehe..)


1. Bangun pagi:

Raihan - Assolatuwassalam     [dengar]
U2 - Beautiful Day     [dengar]
Sugar Ray - Every Morning     [dengar]
Fat Boy Slim - Praise You     [dengar]
Barenaked Ladies - One Week     [dengar]









2. On the way ke sekolah/kolej/office:

Lenka - Trouble Is A Friend     [dengar]
The Times - Pesona Algebra     [dengar]
Norah Jones - Happy Pills     [dengar]
Estrella - Heaven     [dengar]
The Vines - Autumn Shades     [dengar]








3. Sedang berkerja:

Blur - Song 2     [dengar]
Extreme - More Than Words     [dengar]
N'Sync - Here We Go     [dengar]
Europe - Final Countdown     [dengar]
Sigur Ros - All Alright     [dengar]









4. Balik dari bekerja:

The Vines - Get Free     [dengar]
Arctic Monkeys - Riot Van    [dengar]
Maroon 5 - Makes Me Wonder     [dengar]
Queen - Don't Stop Me Now     [dengar]
Greenday - Give Me Novacaine     [dengar]









5. Hangout:

Lily Allen - LDN     [dengar]
The Presidents Of The USA - Lump     [dengar]
The Strokes - Someday     [dengar]
OAG - Stereokumonomu     [dengar]
Smash Mouth - All Star     [dengar]





6. Le sexy time:

All 4 One - I Swear     [dengar]
Savage Garden - Truly Madly Deeply     [dengar]
Elvis Presley - Love Me Tender     [dengar]
Norah Jones - Those Sweet Words     [dengar]
Coldplay - Fix You     [dengar]










7. Sleeping time~ :

Nu Flavor - Heaven     [dengar]
Damage - Forever     [dengar]
Death Cab For Cutie - Transatlanticism     [dengar]
Zero 7 - Speed Dial No. 2     [dengar]
Damien Rice - Blower's Daughter     [dengar] 






That's just a few tracks yang aku rasa sesuai kalau nak didengari untuk certain-certain time. Perhaps korang pun ada lagu korang sendiri, tapi as recommendation, kalau korang aritu mood tak baik ke, boring ke, atau macam mati kutu ke mencari ilham, try listen to all the songs yang aku list tadi. I hope it will help in some sorta way. Kalau korang ada suggestion sendiri, sila-sila share ye!

p/s: Aku gemar dengar lagu-lagu yang keras.. tapi sometimes, kena jugak manjakan telinga sket... :)
 
Post a Comment

Let's Interact!

me>